vineri, 14 mai 2010

Rubrica lui Blogatu - 14-05-2010

Rubrica lui Blogatu din emisiunea Vis de dimineata de pe 3TV.

Salut toti telespectatorii emisiunii Vis de dimineata si-i anunt ca incepe Rubrica lui Blogatu.

Primul articol pe care-l promovez este de fapt o imagine gasita pe Num Lock’s Blog. Titlul acesteia e ”Europa vazuta de romani”. Nu stiu cine a realizat aceasta harta, insa va garantez ca reflecta parerea majoritatii romanilor. Tara noastra e numita: ”Acasa, aici mancam, ascultam manele si ne uitam la TV”. Litoralul romanesc e reprezentat prin patru cuvinte: ”Concedii scumpe si naspa”. Cel bulgaresc dimpotriva, e denumit ”Super concedii”. Spania e numita ”Capsunarie, clima bizonica si litoral pentru capsunari” iar Olanda ”Chimicale de calitate”. Islanda se cheama ”Bucurestiul iarna”. Va recomand sa va uitati si voi la harta si sa descoperiti alte denumiri amuzante si alternative ale tarilor Europei.

Iullyan intreaba ”De ce nu actionam?” intr-un articol care face referire la faptul ca nu acţionăm atunci când trebuie. Un om poate fi furat, bătut, accidentat, şi totuşi, nimeni nu reacţionează în nici un fel.

S-a întâmplat de atâtea ori, și cel puțin o dată fiecare dintre noi a asistat la o situație de urgență la care nu a acţionat nici unul.
În psihologie se numeşte „efectul trecătorului”.

Autorul blogului prezinta in articol un clip de 2 minute care explica acest efect.

Pe Muzica Sentimentala am citit un articol care n-are nicio legatura cu tematica site-ului. Este vorba despre amenda pe absente, un subiect la moda printre elevi: amenda pentru absente.
Noua lege a invatamantului, care nu-i deloc pe placul meu, desi nu mai sunt student din 2004, spune ca:

Parintii vor fi amendati pentru fiecare absenta nemotivata a copiilor sau vor face munca in folosul comunitatii, daca nu au bani sa plateasca, potrivit noii Legi a Educatiei. Fiecare parinte va semna un acord cu scoala, prin care va fi obligat sa plateasca pentru absentele nemotivate acumulate de copilul sau. Amenda pentru absentele nemotivate va fi 500 si 5.000 de lei, iar cei care nu-si permit sa o plateasca vor fi nevoiti sa faca munca in folosul comunitatii. De asemenea, elevii cu multe absente nemotivate isi pot pierde si bursele.

Ce spera ministerul educatiei prin aceasta masura? Ca parintii sa se implice mai mult in educatia copiilor.

Autorul articolului spune ca aceasta lege va incuraja spaga si ca, elevii, in cazul in care vor absenta si nu vor avea posibilitatea sa dea ei insisi spaga din banii lor de buzunar, vor apela la buzunarul parintilor care, la randul lor, vor aplica pedepse ("legi") drastice (posibil batai). Repercursiunile acestei legi vor fi simtite de toate categoriile sociale implicate in problema, de la profesori, parinti, doctori pana la elevi.
Cred ca printre telespectatori se numara si elevi, pe care-i intreb ce parere au despre aceasta masura.
Asta e Rubrica lui Blogatu de azi. Pana luni va transmit Blogatu te blogheaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu