joi, 20 mai 2010

Rubrica lui Blogatu - 20-05-2010

Asa arata Rubrica lui Blogatu in format scris:

Salut telespectatorii emisiunii Vis de dimineata si-i anunt ca tocmai a inceput Rubrica lui Blogatu. Adica, a mea.

De pe blogul lui Fulgerica am aflat cum arata traficul rutier in Olanda. La ora de varf, bineinteles. Stiti cum e traficul in Craiova dimineata si imediat dupa pranz, nu? Ei bine, in Olanda se intampla exact invers. Bicicletele sunt omniprezente pe strazile din marile orase ale Olandei, o tara in care nu conteaza, ca in Romania, cati cai putere are jeep-ul cu care mergi la serviciu sau cate capete intoarce o decapotabila aratoasa dar complet nepractica in marile orase.
Asa cum spune un comentator al acelui articol, la noi, bicicletele vor deveni la fel de numeroase atunci cand s-o scumpi benzina prea mult. Eu sunt de parere ca nici atunci fitele nu vor disparea... Vor aparea biciclete cu ghidoane de aur sau cu roti realizate la comanda, care vor costa cateva zeci de mii de euro, ca masinile de lux de acum.

Partea a doua a rubricii o dedic impresiilor mele despre mitingul din fata Guvernului de ieri. Ce pot spune in afara faptului ca sunt total de partea bugetarilor, pensionarilor si somerilor?
Daca stau ma gandesc bine, cred ca se putea si mai rau. Atat de rau a ajuns tara de vreun an incoace, incat o scadere cu 50% a pensiilor si salariilor n-ar fi deloc exclusa. Totusi, o astfel de scadere a veniturilor este atat de nociva pentru tara, incat va conduce, probabil in scurt timp, la proteste de anvergura mult mai mare. Ce se va intampla daca aceste masuri nepopulare vor fi luate? Studentii vor trebui sa plateasca taxe mult mai mari pentru scolarizare si pentru locul in camine. Pensionarii vor trebui sa suporte scaderea veniturilor pentru care au muncit zeci de ani iar bugetarii nu vor mai avea bani sa-si intretina familia sau sa-si plateasca ratele. Singura modalitate prin care Romania poate deveni o tara normala este reprezentata de demisia guvernului... Totusi, ma indoiesc ca aceasta se va intampla. Pana la alegerile din 2012 mai e putin insa si nu cred ca romanii vor uita ce li se intampla acum.

Astea fiind spuse, va transmit Blogatu te blogheaza si va astept si maine la Rubrica lui Blogatu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu